επιτραπέζια παιχνίδια - διασκέδαση

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, διαφόρων ειδών, χρωμάτων και σχημάτων. Ένα είδος παιχνιδιού, το οποίο προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ειδικά στο Mr. Wolf Toys, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από επιτραπέζια παιχνίδια για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα. Φυσικά θα πρέπει να θυμάστε, πως τα επιτραπέζια παιχνίδια, κρύβουν πολλά οφέλη για το παιδί σας. 

Αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα θετικά στοιχεία που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια είστε στο κατάλληλο μέρος. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια. 

επιτραπέζια παιχνίδια - διασκέδασηΕνισχύουν την συγκέντρωση

Το πρώτο θετικό που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, είναι η ενίσχυση της συγκέντρωσης. Όταν το παιδί σας παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, συγκεντρώνεται στο τι πρέπει να κάνει αλλά και προσπαθεί να θυμάται κάθε κανονισμό του παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μάθει τον τρόπο να συγκεντρώνεται σε κάθε κατάσταση που το απαιτεί. Έτσι αν εσείς και το παιδί σας παίζεται συχνά επιτραπέζια παιχνίδια, το βοηθάτε να αναπτύξει τις ικανότητές του προς το καλύτερο και να είναι πιο συγκεντρωμενο στην καθημερινότητά του. 

Βοηθάνε στην ανάπτυξη της ομαδικότητας

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα επιτραπέζια παιχνίδια, βοηθούν σε μεγάλο βαθμό και στην ανάπτυξη της ομαδικότητας. Υπάρχουν επιτραπέζια όπως το σκάκι που είναι μόνο για δύο παίκτες, αλλά τα περισσότερα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια που χρειάζονται περισσότερους από 2 παίκτες. Έτσι το παιδί μπαίνει στην διαδικασία συνεργασίας με μερικούς παίκτες για να μπορέσει να πετύχει τον σκοπό του παιχνιδιού αλλά και μαθαίνει να συνυπάρχει με άτομα που βρίσκονται στην απέναντι ομάδα. Έτσι το παιδί μέσα από τα επιτραπέζια γίνεται πιο ομαδικός παίκτης αλλά και αναπτύσει την ομαδικότητα στην καθημερινή του ζωή.

επιτραπέζια παιχνίδια - οφέληΒοηθούν στην επίλυση προβλημάτων

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίον τα επιτραπέζια γνώσεων και στρατηγικής είναι σημαντικά για το παιδί σας, είναι γιατί βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων. Καθώς το παιδί σας μπαίνει στην διαδικασία να παίξει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, μαθαίνει πως πρέπει να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένα βήματα αλλά και να λύσει κάποιους γρίφους για να κερδίσει το παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που ισχύει πέρα από τα παιχνίδια και στην καθημερινή ζωή, οπότε μέσα από το επιτραπέζιο θα οξύνει πολλές ικανότητες που θα του είναι χρήσιμες και στην πραγματική ζωή.

Μαθαίνουν την σημασία των κανόνων

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως το κάθε επιτραπέζιο έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει ο κάθε παίκτης να ακολουθήσει, καθώς διαφορετικά δεν θα κερδίσει το παιχνίδι. Έτσι το παιδί μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια αντιλαμβάνεται την σημασία των κανόνων, τόσο στο παιχνίδι όσο και στην καθημερινή ζωή. Καθώς υπάρχουν μερικοί κανόνες, που το κάθε παιδί πρέπει να μάθει να υπακούει για να είναι σωστός και υπεύθυνος πολίτης. 

επιτραπέζια παιχνίδια - παιδικάΒοηθάνε στην αποδοχή της ήττας

Τέλος τα επιτραπέζια παιχνίδια, βοηθούν πολύ στην καλύτερη κατανόηση και αποδοχή της ήττας. Ακόμα και αν ο μικρός σας φίλος σας βάζει σε πειρασμό να του χαρίσετε την νίκη, καθώς δεν αποδέχεται εύκολα αν χάσει σε κάποιο παιχνίδι, μην το κάνετε. Η ήττα σε ένα παιχνίδι είναι ένα καλό μάθημα για το παιδί σας, ώστε να μπορεί να αποδεχτεί την ήττα και στην μετέπειτα ζωή του, χωρίς να δυσανασχετεί.