Τα παιδικά βιβλία, είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών σας. Είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε παιδικά βιβλία που αποτελούν μεγάλα αριστουργήματα και αξίζει να τα διαβάσουν τόσο παιδιά όσο και μεγάλοι. Κάθε βιβλίο, έχει την δύναμη να ταξιδέψει, να μαγέψει και να συνεπάρει τον αναγνώστη σε υπέροχους κόσμους.

Η δύναμη που έχει το παιδικό βιβλίο, είναι τεράστια και βοηθά ιδιαίτερα στην ανάπτυξη όχι μόνο της φαντασίας αλλά και άλλων χαρακτηριστικών του παιδιού σας.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε γιατί τα παιδικά βιβλία, έχουν τόσο μεγάλη σημασία για τους μικρούς σας φίλους, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Ύστερα μπορείτε να επιλέξετε μερικά από το online κατάστημα του Mr Wolf Toys, ως δώρο στους μικρούς σας φίλους.

παιδικά βιβλία - διάβασμαΑνάπτυξη της φαντασίας των παιδιών

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που προσφέρει η ανάγνωση παιδικών βιβλίων στα παιδιά, είναι η ανάπτυξη της φαντασίας τους. Σε όλους έχει τύχει να διαβάζουν ένα βιβλίο και παράλληλα να φαντάζονται τους ήρωες και το τοπίο που λαμβάνουν μέρος τα γεγονότα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα μικρό παιδί να μπορεί να κάνει εικόνα, κάτι που απλά διαβάζει καθώς έτσι ανακαλύπτει την σημαντικότητα που έχει η φαντασία στην καθημερινότητα του. Αν λοιπόν βλέπετε πως το παιδί σας αγαπάει το διάβασμα, χαρίστε του νέα βιβλία, παιδικής λογοτεχνίας, που θα εξάψουν την φαντασία του και θα το οδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων φανταστικών κόσμων.

παιδικά βιβλία - νέοι κόσμοιΤο διάβασμα βοηθά στις γλωσσικές ικανότητες

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο τα παιδικά βιβλία είναι σημαντικά, είναι πως συμβάλλουν στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών. Όπως έχει αποδειχθεί από μερικές έρευνες αν οι γονείς διαβάζουν βιβλία στο μωρό τους, από όταν είναι ήδη στους 8 μήνες, αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων. Αυτό συμβαίνει γιατί το παιδί μαθαίνει καλύτερα τις λέξεις, καθώς τις ακούει ξανά και ξανά αλλά και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με νέες λέξεις. Οπότε μπορείτε να βρείτε βρεφικά βιβλία, για να φέρετε το παιδί σας κοντά στα βιβλία από τις πρώτες στιγμές της ζωής του.

Τα βιβλία βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους

Φυσικά τα παιδικά βιβλία βοηθούν πολύ τα παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ήρωες μερικών ιστοριών μπορεί να έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους φόβους που έχουν τα παιδιά σας και να τους ξεπερνούν. Έτσι τα παιδιά σας αισθάνονται πιο ικανά και δυνατά ώστε να ξεπεράσουν με την σειρά τους, όλους τους φόβους που έχουν, όπως ο φόβος στο σκοτάδι, τα τέρατα μέσα στην ντουλάπα, κλπ.

παιδικά βιβλία - φαντασίαΚαλύτερη επικοινωνία παιδιών με τους γονείς

Τέλος, κάτι που ίσως δεν περιμένατε είναι πως τα παιδικά βιβλία βοηθούν στην ανάπτυξη της καλύτερης επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς τους. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν οι γονείς διαβάζουν μαζί με το παιδί τους ένα παιδικό παραμύθι, αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον οπότε και καλύτερη επικοινωνία. Επίσης, μέσα από το βιβλίο, ένας γονιός μπορεί να καταλάβει τις αντιδράσεις του παιδιού του και να εντοπίσει μερικά νέα ενδιαφέροντα που δεν γνώριζε ως τότε. Σίγουρα είναι σημαντικό ένας γονέας να γνωρίζει αν το παιδί του έχει ενδιαφέρον σε κάποιες συγκεκριμένες ιστορίες, όπως είναι ιστορίες με ζώα ή με το διάστημα.